coarne de cerb recompense caini

Cainii, plictiseala, comportamentul distructiv si coarnele de cerb

Cainii, plictiseala, comportamentul distructiv si coarnele de cerb


Ce, cum si de ce?

Cainii, plictiseala, comportamentul distructiv si coarnele de cerb

  Beneficiile coarnelor de cerb pentru caini: activitate, satisfactie si sanatate

Coarnele de cerb se gasesc la toate speciile din familia Cervidelor si sunt caduce, adica cresc, cad si apoi cresc din nou intr-un ciclu anual. Acest ciclu confera recompenselor din coarne de cerb un avantaj in a fi o optiune naturala, nepoluanta si fara impact negativ asupra animalelor salbatice sau mediului inconjurator.

Principalul beneficiu al coarnelor de cerb este stimularea fizica si, mai ales, mentala a cainilor. Acestea ii tin ocupati cu o activitate placuta. Cainii care petrec mult timp singuri isi indreapta adesea atentia si isi descarca frustrarile asupra obiectelor din casa sau din mediul inconjurator. Cateii aflati in perioada de crestere, cand schimba dintii de lapte cu cei definitivi, simt nevoia de a roade. Majoritatea dintre noi stim ca vor roade doar ceea ce nu ar trebui.

Oferindu-le coarne de cerb, le oferiti o recompensa naturala, nutritiva si sanatoasa, implicandu-i intr-o activitate stimulanta atat fizic, cat si mental, si prevenind comportamentul distructiv provocat de plictiseala sau anxietate.

De mentionat diferenta nutritiva dintre coarnele de cerb si cele de vita sau bivol. Cele din urma sunt alcatuite din cheratina, acelasi material ca unghiile si parul nostru, si chiar daca sunt la randul lor naturale, au o valoare nutritiva minima. Coarnele de cerb au o structura osoasa si contin minerale, in special calciu si fosfor, necesare pentru dezvoltarea osaturii la cateii in crestere. De asemenea, contin colagen, extrem de util pentru articulatii. Nu absorb saliva, deci nu pateaza patul sau covorul cainelui si, spre deosebire de alte recompense naturale, sunt lipsite de miros.

In perioada in care cateii isi schimba dintii, coarnele de cerb le vor calma disconfortul cauzat de eruptia dintilor definitivi. La cainii adulti, acestea vor preveni aparitia tartrului si vor ajuta la eliminarea lui prin actiunea mecanica, mai ales la nivelul premolarilor si a molarilor.

coarne de cerb

Spre deosebire de oase, coarnele de cerb nu se rup in aschii, reducand riscul de accidentare sau complicatii medicale. Coarnele mai dure, de dimensiuni mari, sunt potrivite pentru cainii de talie mare, in timp ce cele moi, de dimensiuni mici, sunt mai adecvate pentru cei de talie mica. In functie de rasa, talie si nivelul de intensitate al cainelui, acestea le pot oferi zile sau saptamani intregi de activitate. Supravegheati cainele si indepartati bucatile mici ramase dupa ce cornul a fost ros.

Descoperiti beneficiile coarnelor de cerb pentru cainii vostri si oferiti-le o experienta satisfacatoare si sanatoasa!


Produse recomandate

Lasa un comentariu

*Campuri obligatorii

Comentariile trebuie aprobate de catre un moderator