caine plaja

Ingrijirea cainilor in sezonul cald: Cum sa-i protejezi de caldura si alte pericole

Ingrijirea cainilor in sezonul cald: Cum sa-i protejezi de caldura si alte pericole

Introducere:

Bine ai venit in universul ingrijirii cainilor! Cu sezonul cald in plina desfasurare, este important sa acordam atentie speciala prietenilor nostri patrupezi. Temperaturile ridicate si soarele puternic pot aduce unele provocari atat pentru ei cat si pentru noi ca si proprietari. In acest articol, vom explora cateva sfaturi utile despre cum sa-i protejezi de caldura si de alte pericole specifice sezonului cald si ne asiguram ca prietenii nostri blanosi se bucura de vara in siguranta si confort.

  1. Monitorizeaza temperatura si hidratarea:

Cand temperaturile sunt ridicate, cainii pot suferi de supraincalzire si deshidratare.

 Asigura-te ca are mereu acces la apa proaspata si racoroasa. Exista o multitudine de recipiente sau sticle pentru apa, insa noi iti recomandam Highwave Auto Dog Mug datorita designului eficient si a faptului ca poate fi folosit cu o singura mana.

In plus, evita plimbarile lungi in mijlocul zilei, cand soarele este cel mai puternic. Daca ai participat vreodata la expozitiile canine, suntem siguri ca esti familiarizat cu timpul indelungat pe care cainii trebuie sa il petreaca asteptand sa intre in ring. In zilele toride aceasta asteptare poate deveni un adevarat calvar, insa poti utiliza un Parasolar din Aluminiu peste cort sau cusca. Acesta reflecta razele solare si caldura, evitand supraincalzirea, atat a ta cat si a blanosului.

Pe usa custii poti fixa un Ventilator Portabil care va asigura fara indoiala un plus de confort datorita aerului racoros pe care il produce.

Nu lasa cainele inchis in masina chiar daca aceasta este parcata la umbra. 

Alege momentele mai racoroase ale diminetii sau serii pentru plimbari, si nu uita sa fii atent la semnele de suprasolicitare sau de disconfort al cainelui.

  1. Gestioneaza expunerea la soare:

Soarele poate fi extrem de periculos pentru caini iar blana si pielea lor sensibila pot suferi de arsuri solare. Poti utiliza un produs cu protectie solara, special pentru caini, aplicat pe zonele sensibile ale pielii lor, cum ar fi urechile si nasul. Pentru asta, iti recomandam Spray Protectie Solara cu Factor 50.

  1. Protejeaza-i labutele:

Pavajul fierbinte sau suprafetele asfaltate pot deveni foarte fierbinti in timpul verii si pot provoca arsuri la pernitele delicate ale cainilor. Inainte de a pleca la plimbare, testeaza suprafata cu mana sau plimba-te pe iarba sau pe soluri mai reci. Daca este posibil, evita sa-ti plimbi cainele pe suprafete fierbinti si opteaza pentru zone umbroase sau impadurite. Poti oferi un grad sporit de protectie folosind Ceara pentru Protectia Pernitelor.

  1. Daca mergi la mare:

Blana si pielea cainilor pot fi afectate de apa sarata de mare. Sarea din apa poate usca si incurca blana, iar contactul prelungit cu apa sarata poate provoca iritatii ale pielii. Pentru a minimiza efectele negative ale apei sarate de mare asupra blanii cainilor, urmeaza cateva recomandari:

Clateste blana cainelui cu apa dulce imediat dupa ce a fost in apa de mare. Aceasta va ajuta la indepartarea excesului de sare si a impuritatilor.

Periaza blana cainelui in mod regulat pentru a preveni formarea incurcaturilor si pentru a indeparta sarea ramasa.

Opteaza pentru sampoane si balsamuri speciale pentru caini, care sa ajute la hidratarea si mentinerea sanatatii blanii. Noi iti recomandam iGROOM All-In-One Sampon si Balsam, un sampon profesional care curata toate tipurile de par si asigura conditionare si hidratare parului.

Consulta un groomer profesionist pentru o ingrijire corespunzatoare a blanii si pentru a preveni eventualele probleme asociate cu apa sarata.

  1. Daca mergi la munte:

Sezonul cald aduce cu sine o crestere a parazitilor, cum ar fi capusele si puricii. Asigura-te ca blanosul tau este protejat printr-un tratament antiparazitar eficient. Consulta-ti veterinarul pentru a alege cel mai potrivit produs pentru nevoile cainelui tau. De asemenea, fii atent la simptomele bolilor specifice sezonului cald, cum ar fi babesioza si boala Lyme, si actioneaza rapid in cazul in care observi orice schimbare in comportamentul sau starea de sanatate a cainelui.

In cazul in care doresti sa incerci alternative naturale pentru protectia impotriva insectelor sau artropodelor, iti recomandam sa-l speli pe blanos cu K9 Competition Summer Shampoo, special conceput pentru animale active care petrec mult timp in aer liber si sa folosesti K9 Competition Summer Spray, un spray care maschează eficient mirosul animalului, făcându-l nedetectabil pentru insecte.


        6. Creeaza unui refugiu racoros:


Asigura-te ca blanosul are un loc racoros  in care sa se relaxeze si sa se odihneasca. Pregateste-i o Saltea Racoritoare pentru caini, cum ar fi cea de la CoolPets. Aceasta contine un gel care se activeaza sub greutatea cainelui, si produce o senzatie placuta de racoare timp de 3-4 ore. Ea va avea cu pana la 10-15 grade mai putin decat mediul ambient. 

Poti de asemenea sa utilizezi un Furtun Show Tech pentru curte, setat pe modul pulverizare fina. Particulele fine de apa vor crea un mediu racoros care va fi cu siguranta apreciat de catelul tau.

 In zilele fierbinti de vara, o Piscina pentru caini poate fi o optiune minunata pentru a-l racori. Aceasta ofera un loc placut si distractiv pentru ca el sa se bucure de apa si sa se racoreasca. Cu toate ca nu toti cainii sunt indragostiti de apa, multi dintre ei se vor bucura de aceasta oportunitate de a se rasfata intr-o piscina special conceputa pentru ei. Cu un nivel de apa potrivit, cainele tau se poate plimba in apa si poate inota, permitandu-i sa se simta confortabil si sa se distreze in timpul zilelor toride. Piscina pentru caini este usor de utilizat si poate fi instalata in curtea ta sau in gradina. Asigura-te ca inveti cainele sa intre si sa iasa in mod sigur din piscina si sa supraveghezi intotdeauna activitatea lui in apa



PS: Ti-am pregatit o surpriza. Stim ca-ti place inghetata, si ai vrea sa-i dai si blanosului dar nu poti, pentru ca nu este sanatoasa pentru el. Ei bine, acum au si ei o optiune sanatoasa de a se racori: Fidovet Inghetata pentru Catei


Concluzie:

In timpul sezonului cald, cainii au nevoie de ingrijire si atentie suplimentara. Prin monitorizarea temperaturii, hidratare corespunzatoare si evitarea expunerii prelungite la soare, ii putem proteja de caldura si de alte pericole. Asigura-te ca iei masuri de precautie in ceea ce priveste pavajul fierbinte si expunerea la soare, protejeaza-le ochii si urechile si tine sub control parazitii si bolile de sezon. In acest fel, prietenul tau blanos va putea bucura de sezonul cald in siguranta si cu multa fericire.

Nu uita ca este intotdeauna recomandat sa consulti un medic veterinar in cazul in care ai nelamuriri sau observi orice schimbare in starea de sanatate a cainelui tau. In plus, viziteaza un petshop de incredere pentru a te asigura ca ai acces la cele mai bune produse si sfaturi pentru ingrijirea cainelui tau in sezonul cald.


Produse recomandate

Lasa un comentariu

*Campuri obligatorii

Comentariile trebuie aprobate de catre un moderator