Ai un caine? Afla cum poți pastra curățenia orasului tau!

Strange dupa cainele tau de fiecare data cand iesi la plimbare!

Cu totii am trecut prin asta. Poate te joci cu câinele tau în parc sau pur și simplu te plimbi cu el prin cartier... Totul merge foarte bine, și apoi se întâmplă - poop.

Chiar si rasele Toy, ca Yorkshire Terrier produc aproximativ 100 g de fecale pe zi, iar rasele de talie mare ca Saint Bernard pot produce pana la 500 g - 700 g fecale pe zi. In Romania cainii produc zilnic aproximativ 800 de tone de fecale!

Atat moral cat si legal suntem obligati sa curatam mizeria cainelui nostru. Știați că putem primi amenzi usturătoare pentru nepăstrarea igienei publice in cazul in care nu curatam dupa cainele nostru?

Fa-ti un obicei din a aduna si lasa curat locul dupa cainele tau. Poti face acest lucru usor purtand cu tine saci de igiena. Acestia pot fi purtati in suporturi speciale care se pot tine in buzunar, atasa la zgarda sau la lesa. Exista diverse tipuri de suporturi, simple care se poarta in buzunar, speciale pentru anumite tipuri de lese sau suport cu recipient pentru gel dezinfectant. Acestea sunt doar cateva exemple:

                      

 

Care e problema?

Studii referitoare la problemele de interes local, arată frecvent că mizeria pe care o lasa un câine este frecventa pe lista de reclamatii a cetatenilor. De ce? De obicei apar plangeri datorita faptului ca atunci cand calci in aceasta mizerie este greu de curatat de pe incaltaminte, este urat mirositoare si de asemenea nu facem altceva decat sa o imprastiem si mai mult pe trotuar fiind astfel si mai greu de curatat. Un astfel de incident reuseste de obicei sa ne strice buna dispozitie.

Ceea ce multi oameni nu realizeaza este faptul ca materiile fecale necuratate pot sa ajunga sa produca pagube si oamenilor (Toxocara Canis).Copiii mici sunt mai predispusi decat adultii in a dezvolta Toxocarioza, care poate provoca leziuni oculare. Acest lucru se datorează faptului că acestia pot ingera accidental ouă prin contact cu solul contaminat sau nisip, în timp ce se joacă prin parcuri.

 

Singurele categorii de persoane cărora nu se aplică se aplica aceasta obligatie sunt: persoanele cu deficit de vedere ce folosesc un caine pentru orientarea lor sau persoanele cu un handicap fizic.

Desi suntem in 2016, doar o mica parte a detinatorilor de caini au obiceiul de a strange dupa ei. Pentru a ajunge sa ne aliniem cu tarile Vest Europene din acest punct de vedere trebuie sa incepem sa strangem dupa cainii nostri si sa ii incurajam si pe cei din jurul nostru sa o faca. Astfel vom ajuta la reducerea acestei probleme în zona noastră si vom ajuta la imbunatatirea mediului local pentru rezidenti si vizitatori.

Sfaturi pentru proprietarii de caini :

  • Faceti un obicei din a avea la voi saculeti de igiena in buzunar sau atasati la lesa cainelui.
  • Ridicati mizeria cainelui imediat, contribuind astfel la reducerea incidenței contaminării cu Toxocara Canis.
  • De asemenea incurajati si alti proprietari de animalute sa faca la fel!
  • Aruncati punguta la cel mai apropiat tomberon in care se pot arunca astfel de resturi

Puteti gasi o gama variata de pungi igienice si accesorii la petshop-ul nostru, PetGuru.ro. Folosind codul 2016CURAT vei primi 10% discount la produsele si accesoriile din categoria pungilor igienice!

Aveti idei despre cum putem rezolva aceasta problema in comunitatile noastre? Va rugam sa lasati ideile in comentarii!

Articolul precedent Articolul urmator

Opinii

Adaugă propria opinie